NK Gaming

Nieuws

IESF 2010 reisverslag

De Nederlandse delegatie bestaande uit Koen Weijland, Absalom Warkor en Milan Römers en ikzelf Misha Krug (internationale coördinator) vertrokken op woensdag 27 oktober naar Daegu waar de IESF Grand Final 2010 werd gehouden. Voor de meeste van ons was dit de eerste reis naar Zuid-Korea. Op het moment dat we op het vliegveld Incheon waren gearriveerd stond ons nog een lange busreis te wachten daar Daegu. Eenmaal aangekomen was er weinig tijd om je om te kleden of te douchen want het welkomstfeest begon direct. Manuel Schenkhuizen was al een dag eerder gearriveerd met zijn vrouw Cassandra en ons team was kompleet. Na het welkomstfeest werd bekend gemaakt hoe het toernooi bracket werd ingedeeld, met een reis van 24 uur achter de rug kon ik mezelf er niet van weerhouden om toch even het nachtleven van Daegu op te zoeken. Wat zijn de Koreanen toch ontzettend beleefd, je wordt overal vriendelijk begroet en met respect behandeld. Hier kunnen we zeker in het westen nog wat van leren. Het Koreaanse nachtleven en de taxi’s zijn ook niet duur.

Gedurende reis was er eigenlijk zoveel te zien dat voor degene die nog nooit in Zuid-Korea waren geweest wij onze ogen hebben uitgekeken, van veel neon tot mooie Koreaanse schoonheden en het nachtleven van Daegu met de vele bars en clubs. Voor de meeste van ons was het even wennen aan het eten door de veel specerijen die werden toegevoegd.

De Koreanen domineerde het toernooi, en dat had mede te maken met het verschil in de FIFA versies die werden gespeeld. Dit gaf Absalom Warkor en Koen Weijland weinig tijd om goed te oefenen met FIFA ONLINE 2. Volgende keer beter jongens!

Milan speelde onder andere tegen Arachnid en LongWalk en moest het ook vroegtijdig afzien. Helaas verloor EG.Grubby in de finale van team WeMadeFox  speler Soccer met een score van 2:0, maar ging toch naar huis met een medaille voor de tweede plaats.

Maar er was ook tijd voor andere zaken zoals de visie en ontwikkeling van IeSF en waar deze organisatie voor staat. Er zit namelijk een groot verschil tussen een evenement zoals de WCG of IEM vergeleken met de IeSF. De core filosofie van de IeSF is om e-Sports een internationale erkende sport te maken waar in zij de bond van de wereld zullen zijn. Op dit moment verschilt er veel bij toernooien hoe deze worden gefinancierd maar ook het beleid hoe dat wordt gevoerd. Het is belangrijk voor e-Sports om gezien te worden als een erkende sport omdat daarmee de e-Sports scene naar een nieuw niveau getild kan worden. Internationale standaardisatie is daarom ook het uitgangspunt. Helaas zijn de Koreanen er nog niet in geslaagd om de branding en marketing buiten Koreagoed door te voeren in de rest van de wereld. De organisatie bestaat slechts nog enkele jaren, er moeten nog veel verbeteringen worden doorgevoerd. Toch ben ik er van overtuigd dat dit met de juiste mensen bij de IeSF gaat lukken. Het is niet niks om meer dan 300 deelnemers uit over 30 verschillende landen naar Zuid-Korea te laten komen en vervolgens de tijdschema’s vlekkeloos te laten verlopen. Helaas ging er bij het evenement flink wat zaken mis dat mede te maken had door miscommunicatie. Toch liet ik mijn humeur hierdoor niet verpesten en bleef positief ingesteld door de avontuurlijke instelling die ik mezelf had voorgenomen in Korea.