NK Gaming

Nieuws

IeSF 2010 upcoming

De laatste dag voordat onze vlucht vertrekt naar Seoul begint de spanning te stijgen. Een artikel in de Spits, Nieuwsuur dat ons belt voor een interview en enorm veel voorbereidingen. Gisteravond nog even met de voorzitter Jasper Schoo een aantal zaken besproken voor de ontwikkeling van e-Sports en vandaag nog even mijn nieuwe schoenen ingespoten. Dresscode for country representatives; Business Suit.

Ingecheckt en al staan we te springen om dit jaar een Nederlandse kampioen te huldigen op de IeSF Grand Final. Morgen om 27 oktober zal de Nederlandse delegatie afreizen naar Zuid-Korea om te strijden tegenover 29 andere landen met in totaal 300 pro-gamers. De spellen die gespeeld gaan worden zijn Warcraft III en FIFA Online 2. Het evenement gaat 5 dagen duren en zal dus een pittig toernooi gaan worden. Geplaatste e-Sportshelden voor FIFA zijn Koen Weijland en Absalom Warkor. Voor Warcraft III is dat wereldbekende Manuel Schenkhuizen en fanatieke speler Milan Römers. Eenmaal in Seoul aangekomen zullen we met de bus reizen naar Daegu, in het Daegu EXCO center zal de IeSF Grand Final plaats vinden.

De Koreanen hebben hard hun best gedaan om een geweldig programma op de kaart te zetten, van karoke tot girlbands. You name it they have got it.

Naast dat er natuurlijk keihard gestreden gaat worden, zal er ook worden gesproken over de nieuwe aankomende leden van de IeSF: Brazlië, Israël, Italïe, Maleisië, Maladiven, Portugal, Rusland en Sri Lanka. Tijdens de voorbereiding van een enorm evenement kan er altijd wat misgaan of is er soms een te kort aan informatie. Dat soort zaken zal de Nederlandse e-Sportbond bespreken, maar ook ontwikkelingen hoe het beter kan en waar de knelpunten liggen. Ik ga met veel passie en enthousiasme deze ervaring tegemoet en hoop iedereen te voorzien van veel foto's en filmpjes wanneer ik terug ben. Ik wens alle deelnemers heel veel succes en een fijne reis, see you in Daegu!