NK Gaming

Nieuws

E-sportbond kondigt NK Gaming 2008 aan!

Utrecht, 5 februari 2008 – De E-sportbond heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat het Nederlands Kampioenschap Gaming 2008 zal plaatsvinden in Utrecht. In een speciaal ingerichte ‘game-arena’ in het centrum van Utrecht zullen op zaterdag 21 juni 2008 de finales van het NK Gaming 2008 plaatsvinden.

“Het wordt nog groter, nog spetterender en nog officiëler aangepakt dan het NK Gaming van vorig jaar,” zegt Jasper Schoo, voorzitter van de E-sportbond. “Wij hebben dit jaar de handen ineen kunnen slaan met partijen als de Gemeente Utrecht en AMD, waardoor het mogelijk is geworden het NK Gaming 2008 nog beter neer te zetten. Gaming begint eindelijk een echte sport te worden.”

Wethouder Spit, Economische Zaken, Stadspromotie en Evenementen: We zijn erg blij dat we dit evenement naar Utrecht hebben kunnen halen. Utrecht profileert zich momenteel als dé stad op het gebied van gaming. Naast de goede opleidings- en onderzoeksmogelijkheden die we bieden en de gamebedrijvigheid mocht het Nederlands Kampioenschap Gaming natuurlijk niet ontbreken.

Via de website www.nk-gaming.nl kunnen de gamers zelf bepalen welke games vertegenwoordigd zullen zijn tijdens het NK Gaming 2008. Uiteindelijk zullen voor alle genres de games uitgekozen worden waarop het meeste is gestemd, welke we terug zullen zien op het NK Gaming 2008.

Voorafgaand aan de finale op 21 juni zullen er diverse voorrondes (online/offline) zijn waaruit de uiteindelijke finalisten bekend gemaakt zullen worden.

Hou de website www.nk-gaming.nl goed in de gaten voor het laatste nieuws en de nieuwste ontwikkelingen!