NK Gaming

Nieuws

Eerste voorronde voor NK Gaming 2010 6 maart op The Reality

Vanaf 6 maart gaat het beginnen: de voorrondes voor het NK Gaming 2010. Op zaterdag 6 maart vindt de eerst voorronde plaats op The Reality in Drachten, waarbij het eerste tickets voor de kwartfinales van het NK Gaming 2010 in november gewonnen kunnen worden (voor de opzet kunt u hier klikken). Alle NK games zullen op The Reality speelbaar zijn, waarbij voor iedere game één ticket gewonnen kan worden voor de kwartfinales. Zo zijn er tickets te winnen:

Voor de PC:

Voor de console:

  • Guitar Hero Greatest Hits (Music 1v1, X360) (PEGI 12+)
  • Halo 3 (FPS 4v4, X360) (PEGI 16+)
  • FIFA 10 (Sports 1v1, X360) (PEGI 3+)
  • Super Smash Bros Brawl (Fighting 1v1, Wii) (PEGI 12+)
  • Street Fighter 4 (Fighting 1v1, X360) (PEGI 12+)

Voor de spelregels van de desbetreffende games kan geklikt worden op de game. De overige regels komen binnenkort online.

De organisatie zal in handen liggen van de E-sportbond, DG-Events en The Reality. Ook zijn diverse communities betrokken bij de organisatie en coördinatie, zoals onder andere Halo3forum, DutchNoob en SmashNL.

De voorrondes op The Reality zullen zaterdag 6 maart beginnen om 10.00. Voor de deelnemers van The Reality die mee willen doen aan de voorrondes van de PC competities kunnen zich nu al aanmelden via de website van The Reality. Voor de consolecompetities kunnen deelnemers van The Reality zich op het evenement zelf aanmelden vóór 10.00 uur op zaterdag 6 maart.

Voor gamers die niet meedoen aan The Reality en toch mee willen doen aan de voorrondes van het NK Gaming 2010, is er ook de mogelijkheid om vóór 10.00 uur aan te melden. Hierbij betaalt de gamer 10 euro entree en 10 euro borg om mee te mogen doen aan de voorrondes. Deze 10 euro borg krijg je aan het einde van de dag terug.

Om mee te kunnen doen moeten gamers zich aangemeld hebben als supporter van de E-sportbond op www.ikbengamer.nl. Tevens is het verplicht een eigen controller en een eigen exemplaar van de game mee te nemen voor de voorrondes op consoles. Voor de Xbox 360 is een bedraden controller of een wireless controller met Play & Charge kit verplicht. Voor de Nintendo Wii is een controller naar wens verplicht, waarbij Wavebird controllers niet zijn toegestaan. Voor Guitar Hero Greatest Hits is een eigen meegenomen gitaar verplicht, waarbij een bedraden gitaar de voorkeur heeft. Voor gamers die de Playstation 3 controllers verkiezen boven de Xbox 360 controller is een eigen converter nodig. De E-sportbond, DG-Events, The Reality en de andere partners zijn niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van de controllers en/of games.

Voor meer informatie over de voorrondes en het NK Gaming 2010 zijn te vinden op www.nk-gaming.nl. Voor meer informatie over The Reality kun je terecht op www.thereality.nl.