NK Gaming

Nieuws

[NK2013] IeSF Wereld Kampioenschap 2013 in Boekarest, Roemeniƫ

Zojuist is de International E-sports Federation met verrassend nieuws naar buiten gekomen. Dit jaar zal het Wereld Kampioenschap niet in Zuid-Korea plaatsvinden, maar in Roemenië. Boekarest zal van 31 oktober tot en met 4 november 2013 het toneel zijn van het IeSF Wereld Kampioenschap.
 
Vanmiddag heeft de IeSF bekend gemaakt dat het IeSF Wereld Kampioenschap dit jaar niet in Zuid-Korea zal plaatsvinden. Voor het eerste in de geschiedenis zal het Wereld Kampioenschap buiten Zuid-Korea gehouden worden. Het land, dat gezien wordt als mekka van het gamen, moet dit jaar plaatsmaken voor Boekarest, Roemenië. 
 
De IeSF noemt het vergroten van de wereldwijde toegankelijkheid en betrokkenheid als reden om WK in een ander land te laten plaatsvinden.
 
Eerder werd al bekend gemaakt dat de officiële titels dit jaar League of Legends en Alliance of Valiant Arms zijn. De Nederlands Kampioenen spelen eerst een Europees kwalificatietoernooi, waarna de top 8 van League of Legends en de top 2 van Alliance of Valiant Arms daadwerkelijk naar het WK in Roemenië gaat.
 
Let op: Voor League of Legends geldt dat, mits het team in de top 2 eindigt van het Europese IeSF kwalificatietoernooi, twee van de vijf vliegtickets naar Roemenië voor eigen rekening van het betreffende team komen. De accommodatie wordt wel voor alle vijf spelers verzorgd en vergoed.