NK Gaming

Nieuws

[NK2013] Derde lichting gekwalificeerde spelers en teams bekend.

Vanavond heeft alweer de derde reeks kwalificatietoernooien voor het Nederlands Kampioenschap Gaming 2013 plaatsgevonden. De Counter-strike Global Offensive teams en StarCraft II spelers zagen we vanavond in actie.

Met slechts vier teams kende het Counter-strike Global Offensive kwalificatietoernooi een magere opkomst. Aangezien zowel AT Gaming als 3i niet kwamen opdagen, was het kwalificatietoernooi in recordtempo afgelopen. De finale ging tussen Turkije #1 en Chilli Chicken en werd eenvoudig door Chilli Chickens gewonnen.

Bij het tweede en tevens laatste online kwalificatietoernooi  van StarCraft II: Heart of the Swarm was er spraken van een hoge opkomst. WonnaPlay (Druidz), Giant (AT Gaming), PoYo, Darkomicron en NEEK (alle drie Mouse Control),  leken op voorhand de grootste kanshebbers op de vier spot die tijdens dit kwalificatietoernooi weggegeven worden.  
De drie spelers van Mouse Control ondervonden tot de halve finales weinig weerstand. Daarmee waren de kwalificatiespots voor het Nederlands Kampioenschap al veiliggesteld. Voor de vierde kwalificatiespot moesten WonnaPlay en Giant het onderling uitvechten. Na een spannende wedstrijd trok Giant aan het langste eind.
Vanaf dat moment werd er nog maar één wedstrijd gespeeld en dat was de wedstrijd tussen Giant en Darkomicron, waarbij Darkomicron als winnaar uit de strijd kwam. 
Uiteindelijk won NEEK het kwalificatietoernooi omdat allereerst PoYo in de halve finale en vervolgens Darkomicron in de finale free-wins weg gaven in verband met een DSCL wedstrijden die ook vanavond gespeeld moest worden. De derde plek werd toegekend aan Giant omdat PoYo ook niet in staat was om de wedstrijd om de derde plaats te spelen.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Overzicht gekwalificeerde spelers en teams tot nu toe:

League of Legends:
NK-gamers (broetoet, Kialys, Metalx, Tabzz, YoungBuck)
 
FIFA 13:
Pot 1: Jeremy024.
Pot 2: Konings-89
Pot 3: Nicknl-11
Pot 4: Patje-FR 
 
Counter-strike Global Offensive:
TEAM-CHRONIC: (GhT, Perfection, defiNe, lex0r, tIM0)
Chilli Chickens (RALPHSTAH, mikeS, primortjE, r00d, reapoxide)
 
Alliance of Valiant Arms:
Pot 1: Mouse Control
Pot 2: Dutch eSports
 
StarCraft II: Heart of the Swarm:
Pot 1: MoonRise en NEEK.
Pot 2: Melle en Darkomicron.
Pot 3: Optimus en Giant. 
Pot 4: Jona en PoYo.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Morgen (donderdag) vinden de tweede kwalificatietoernooien van League of Legends, Alliance of Valiant Arms en FIFA13 plaats.

Klik hier voor een overzicht van alle kwalificatietoernooien die de rest van de week volgen.