NK Gaming

Nieuws

[NK2013] Tweede lichting gekwalificeerde spelers en teams bekend.

 

Gisteravond vond de tweede reeks kwalificatietoernooien voor het Nederlands Kampioenschap Gaming 2013 plaats. Dit keer waren StarCraft II en Alliance of Valiant Arms aan de beurt.

Aangezien de Nederlandse Alliance of Valiant Arms scene nog in volop opkomst is, verschenen er gisteren slechts twee teams bij het eerste kwalificatietoernooi voor Alliance of Valiant Arms aan de start. Beide teams wisten dus op voorhand al dat ze zich al hadden gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap Gaming 2013. De wedstrijd werd desondanks gewoon gespeeld om de seeds voor de finales op 9 juni te bepalen. Uiteindelijk werd Dutch eSports verslagen door Mouse Control, waardoor Mouse Control zich verzekerd van een uitstekende uitgangspositie tijdens de finales van het Nederlands Kampioenschap Gaming 2013.

Gisteravond werd ook het eerste kwalificatietoernooi van StarCraft II: Heart of the Swarm afgewerkt en kende een hoge opkomst. Melle en Jona van LowLandLions verschenen aan de start en vormenden samen met Optimus (Mouse Control) en Sjaak (KnightS*) de grote favorieten voor het behalen van een top 4 klassering, die recht geeft op een spot voor het Nederlands Kampioenschap Gaming 2013.
Van dit viertal was Sjaak de enige topfavoriet die het toernooi vroegtijdig moest verlaten. Hij werd verrassend verslagen door Redx. Daarentegen wisten Melle en Optimus zich zonder moeite naar de halve finale te knokken, waar beide heren het tegen elkaar moesten opnemen en Melle als winnaar uit de strijd kwam.De laatste topfavoriet, Jona, vond het na het veiligstelling van de kwalificatie mooi geweest en gaf MoonRise in de halve finale en Optimus in de wedstrijd op de 3e plaats een free-win. Uiteindelijk wist outsider MoonRise vriend en vijand te verrassen door Melle in de finale te verslaan en daarmee de eerste plek in het kwalificatietoernooi op te eisen.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Overzicht gekwalificeerde spelers en teams tot nu toe:

League of Legends:
NK-gamers (broetoet, Kialys, Metalx, Tabzz, YoungBuck)

FIFA 13:
Patje-FR, Nicknl-11, Konings-89, Jeremy024.

Counter-strike Global Offensive:
TEAM-CHRONIC: (GhT, Perfection, defiNe, lex0r, tIM0)

Alliance of Valiant Arms:
Mouse Control, Dutch eSports

StarCraft II: Heart of the Swarm:
MoonRise, Melle, Optimus, Jona.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Vanavond vinden de tweede kwalificatietoernooien van zowel Counter-strike Global Offensive als StarCraft II plaats.

Klik hier voor een overzicht van alle kwalificatietoernooien die de rest van de week volgen.